انواع چوب ترمووود را بشناسیم

 در Architecture & Building, دسته‌بندی نشده

ترمووود نوعی چوب خاص و پر مصرف است که با استفاده از مکانیزم‌ های پیشرفته حرارت تولید شده و به سبب این مورد در مقایسه با چوب‌ های معمولی استحکام بیشتری دارد. همچنین این روش تولید موجب شده مقاومت چوب در برابر نفوذ حشرات موذی، ساس، قارچ، موریانه و کپک زدگی افزایش یابد. چوب‌ های ترمووود در موارد مختلفی مانند ساخت مبلمان، استفاده در نمای ساختمان، کفپوش داخلی و خارجی، سونا و استخر، در و پنجره، نرده‌ های چوبی و … مورد استفاده قرار می‌ گیرند. چوب ترمووود دارای انواع مختلفی است و این چوب ویژه را می‌ توان بر اساس روش تولید، گونه‌ چوب و کشور تولیدکننده طبقه‌ بندی کرد، از این رو در این مقاله به معرفی انواع ترمووود پرداخته‌ ایم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

ترموود

انواع ترمووود بر اساس روش تولید

چوب‌ های ترمووود را بر اساس روش تولید می‌ توان به دو بخش متفاوت تقسیم کرد:

روش Thermo S

در روش Thermo – S ثابت ماندن ابعاد چوب ترمووود تولیدی هدف اصلی تولید است. چوب‌ هایی که به روش Thermo S تولید می‌ شوند، مقاومت کمتری نسبت به مواردی چون رطوبت و به طور کل عوامل خارجی دارند. گفتنی است S موجود در اسم این روش از Stability می‌ آید و به معنای ثبات و پایداری است.

روش Thermo D

در روش Thermo D تولید محصول با دوام هدف اصلی تولید چوب ترمووود است. در هنگام تولید با استفاده از این روش چوب را تا دمای 220 درجه سانتی‌ گراد که 40 درجه سانتی‌ گراد بیشتر از روش Thermo S است، حرارت می‌ دهند، تا چوب تولید شده در این روش نسبت به روش Thermo S مقاومت بیشتری داشته باشد. به دلیل همین مقاومت بالاتر از چوب ترمووود تولید شده با روش Thermo D در نمای ساختمان و به طور کل فضاهای خارجی استفاده می‌ شود. گفتنی است حرف D در اسم این روش از Durability می‌ آید.

انواع ترمووود بر اساس گونه‌ چوب

به طور کل چوب‌ های ترمووود به دو دسته نرم و سخت تقسیم‌ بندی می‌ شوند:

نرم چوب‌ ها

نرم چوب‌ ها اغلب از درختانی چون صنوبر، کاج و سرو به دست می‌ آیند. این دسته از چوب‌ ها به دلیل نداشتن گره‌ های مرکزی دارای بافت خاصی هستند و به همین دلیل ظاهر زیباتری نسبت به سخت چوب‌ ها دارند و به دلیل همین ظاهر زیبا در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌ گیرند. ترمووودهای نرم قیمت کمتر و همچنین وزن کمتری نسبت به ترمووودهای سخت دارند.

سخت چوب‌ ها

سخت چوب‌ ها عمدتا از درختان پهن برگ مانند زبان گنجشک به دست می‌ آیند. ترمووودهای سخت دارای وزن بیشتر، استحکام بالاتر و همچنین قیمت بیشتری نسبت به نرم چوب‌ ها هستند و به دلیل مستحکم بودن عمده کاربرد آن‌ها به کف‌ سازی بر می‌ گردد.

انواع ترمووود بر اساس کشور تولیدکننده

کشورهای بسیاری در زمینه تولید چوب‌های ترمووود فعالیت می‌ کنند، ولی طبق تحقیقاتی که انجام شده به این نتیجه رسیده‌ اند که در بین کشورهای تولیدکننده چوب ترمووود، کشور فنلاند با کیفیت‌ ترین ترمووود را در اختیار مشتریان قرار می‌ دهد. در این بین و در سال‌ های اخیر تولیدکنندگان ایرانی به دلیل پرکاربرد بودن چوب‌ های ترمووود به تولید این چوب‌ ها روی آورده‌ اند. از نظر کیفیت، ظاهر و قیمت ترمووود فنلاندی با ترمووود ایرانی دارای تفاوت‌ هایی است که در ادامه به معرفی این تفاوت‌ ها پرداخته شده است.

تفاوت کیفیت ترمووود ایرانی و ترمووود فنلاندی

از آن جایی که چوب‌ های رشد یافته در شمال کشور فنلاند دارای کیفیت بالایی هستند، در حین تولید ترمووود، بهترین کیفیت را از خود به جای می‌ گذارند. همچنین درختان رشد یافته در فنلاند دارای گره‌ های منظم و به شکل پروانه‌ ای در بافت چوب هستند که این گره‌ ها به صورت مستقیم بر روی کیفیت چوب‌ های ترمووود فنلاندی تاثیر می‌ گذارد. به دلیل همین ویژگی‌ ها بیشترین آمار صادرات ترمووود مربوط به این کشور است.

از طرفی در رابطه با ایران، از آن جایی که شرایط آب و هوایی کشور ما برای تولید درختان مورد نیاز برای تولید ترمووود مناسب نیست، لازم است مواد اولیه مورد نیاز از خارج از کشور وارد شود. گفتنی است به دلیل شرایط تحریمی که ایران با آن درگیر است، عمده مواد اولیه مورد نیاز برای تولید چوب‌ های ترمووود از کشور روسیه وارد می‌ شود. از این رو به دلیل عدم استفاده از مواد اولیه مناسب، ترمووود ایرانی کیفیت کمتری نسبت به ترمووود فنلاندی دارد. از طرف دیگر برای تولید چوب ترمووود نیاز به آزمایشگاه‌ هایی مجهز وجود دارد تا از نظر کیفی چوب مذکور مورد تایید قرار بگیرد و در حد استانداردهای چوب‌ های ترمووود باشد. این آزمایشگاه‌ ها و تجهیزات مدرن آن بیشتر در کشورهای اروپایی یافت می‌ شوند و تولیدکنندگان ایرانی از داشتن چنین تجهیزاتی محروم هستند. به همین دلیل چوب‌ های ترمووود ایرانی دارای استانداردهای لازم نبوده و کیفیت کمتری دارند. در نتیجه از ترمووود ایرانی نمی‌ توان برای فضاهای خارجی از جمله روف گاردن‌ ها، آلاچیق‌ ها، نمای ساختمان‌ ها، کفپوش‌ های محوطه خارجی و … استفاده کرد.

تفاوت ظاهری ترمووود ایرانی و ترمووود فنلاندی

رنگ چوب‌ های ترمووود فنلاندی تیره‌ تر از چوب‌های ترمووود ایرانی است. این تفاوت به غیر استاندارد بودن دمای کوره‌ های موجود در ایران بر می‌ گردد که موجب روشن‌ تر شدن ترمووود ایرانی نسبت به ترمووود فنلاندی می‌ شود. از نظر صاف و صیقلی بودن نیز ترمووود ایرانی کیفیت پایین‌ تری نسبت به ترمووود فنلاندی دارد. همچنین ترمووود های ایرانی دارای ترک‌ های ریز و درشتی در ابتدا و انتهای شاخه‌ ها هستند که این مورد در کنار از بین بردن زیبایی چوب ترمووود ایرانی، کیفیت آن را نیز پایین خواهد آورد. از این رو می‌ توان متوجه شد که به طور کل ترمووود فنلاندی از نظر ظاهر زیباتر از ترمووود ایرانی به حساب می‌ آید.

تفاوت قیمت ترمووود ایرانی و ترمووود فنلاندی

به طور کل قیمت ترمووود ایرانی بسیار کمتر از قیمت ترمووود فنلاندی است. این مورد بیشتر از همه به کیفیت بالا و ظاهر زیبای چوب‌ های ترمووود فنلاندی در مقایسه با چوب‌ های ترمووود ایرانی بر می‌ گردد. گفتنی است برخی از تولیدکنندگان ایرانی از مواد اولیه با کیفیتی در تولید ترمووود استفاده می‌ کنند، از این رو هزینه تمام شده این دسته از ترمووود های ایرانی بالا خواهد رفت؛ ولی لازم است بدانید که حتی با چنین موردی نیز قیمت ترمووود فنلاندی بالاتر از ترمووود ایرانی است.

سخن پایانی

در بازار ایران افرادی وجود دارند که متاسفانه چوب‌ های ترموود ایرانی را به جای ترمووود های فنلاندی می‌ فروشند. از این رو برای این که درگیر خرید چوب ترمووود بی کیفیت با قیمت بالا نشوید، خرید خود را از برندهای معتبر انجام دهید.

نوشته های اخیر

یک نظر بدهید

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید

تماس با ما