ترموود چیست و انواع آن

 در Architecture & Building, Post Formats

چوب یکی از مواد طبیعی است که در زندگی انسان‌ ها از زمان‌ های قدیم تا به امروز بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. انسان‌ های نخستین از چوب برای گرمایش خود استفاده می‌ کردند و بعدها استفاده از چوب بسیار گسترش یافت. استفاده از چوب برای روشن کردن آتش به منظور پخت و پز از دیگر مصارف چوب بوده است. با گذشت زمان و افزایش یکجانشینی، انسان‌ ها به دنبال ساختن سرپناهی امن برای خود بودند و با استفاده از چوب برای خود خانه ساختند. با پیشرفت علم و تکنولوژی استفاده از چوب گسترش یافت و وسایل زیادی توسط چوب ساخته شد. یکی از محصول‌ های نوینی که توسط چوب ساخته شده است و امروزه بسیار پرکاربرد است، ترموود نام دارد. در ادامه این مقاله از سایت ای ام دی وود به بررسی ترموود و انواع آن خواهیم پرداخت.

 

خرید ترموود

 

ترموود چیست؟

ترموود که با نام‌ های دیگر چوب نما و چوب حرارت دیده نیز شناخته می‌ شود، محصولی فرآوری شده است. در ساخت ترموود برای افزایش استحکام آن نسبت به نوع معمولی چوب، روی آن به وسیله بخار آب عملیات حرارتی انجام می‌ دهند و به این وسیله دوام و طول عمر آن نیز افزایش می‌ یابد. زمانی که حرارت زیادی به چوب وارد شده، عواملی که در چوب معمولی باعث جذب رطوبت می‌ شوند و در نهایت عمر آن را کاهش می‌ دهند، از بین می‌ روند. این عوامل موادی مانند اسید سیتریک، صمغ یا رزین و گلوکز هستند که داخل چوب قرار دارند. زمانی که تعداد این مواد در چوب کاهش یابد، مقاومت چوب در برابر آفت و رطوبت افزایش می‌ یابد، به همین دلیل استفاده از ترموود بسیار به صرفه ‌تر خواهد بود.

این نوع چوب اولین بار در کشور فنلاند تولید شد و بهترین نمونه‌ های آن نیز ترمووود های ساخت این کشور هستند. چوب ترموود کاربردهای بسیاری در بخش‌ های مختلف صنعت دارد که از نمونه‌ های آن می‌ توان به کفپوش فضاهای داخلی و خارجی، ساخت مبلمان، استفاده برای دیواره‌ های استخرها و سونا، نرده‌ های چوبی و درب یا پنجره اشاره کرد.

انواع ترموود

چوب ترموود با توجه به روش ساخت، چوب استفاده شده و در آخر ابعاد و پروفیل به دسته‌ بندی‌ های مختلفی تقسیم می‌ شود که در ادامه به بررسی آن‌ ها خواهیم پرداخت.

انواع ترموود بر اساس روش تولید

در ساخت چوب ترموود از دو روش Thermo-S و Thermo-D استفاده شده است. حرف S به معنای Stability می‌ باشد که در اینجا نشان از ثبات و پایداری است. در روش S هدف اصلی تولید ترموود حفظ ابعاد مورد نظر است. از چوبی که با این روش ساخته شده، به علت مقاومت کمتر آن در برابر رطوبت، بیشتر در فضای داخلی استفاده شده است. در روش ساخت D دقت بر روی دوام مصالح ساخته شده است. ترموود ساخته شده توسط این روش بسیار مقاوم‌ تر از نوع S می باشد، زیرا تا دمای 220 درجه سانتیگراد حرارت می‌ بیند و مقاومت آن بیشتر می‌ شود. به همین علت از این نوع چوب در فضاهای بیرونی استفاده می‌ شود.

 

انواع ترموود از نظر نوع چوب

تمامی موادی که در طبیعت موجود هستند دارای گونه‌ های مختلفی هستند و چوب نیز از این قانون مستثنی نیست. به طور کلی چوب‌ ها به دو دسته نرم و سخت تقسیم می‌ شوند که چوب درختان سوزنی برگ مانند کاج از جمله چوب‌ های نرم بوده و چوب درختانی همچون درخت زبان انگشت که دارای برگ‌ های پهن هستند، از نوع سخت می‌ باشد.  ترموود ساخته شده از چوب نرم در دسترس است، آن را برای استفاده در نمای ساختمان و دیوارها مورد استفاده قرار می‌ دهند و به علت مقاومت بیشتر ترموود حاصله از چوب سخت، از آن به عنوان کفپوش‌ استفاده می‌ کنند.

 

 

خرید ترموود ایرانی

پروفیل

ترموود قابلیت ساخته شدن در هر نوع سطح مقطعی که مشتری بخواهد را دارد. همچنین این ماده در ابعاد 3 و 6 متری قابل سفارش است. به طور کلی ترموود دارای 3 نوع پروفیل اصلی بوده که این ترموودها شامل پروفیل چهار تراش ساده یا SHP، پروفیل کف یا DECK و پروفیل لمبه که دارای انواع UTV و UTS است، می‌ باشد. پروفیل چهار تراش ساده یکی از پرکاربردترین ترمووودها بوده که در تمامی فضاهای داخلی و خارجی قابل استفاده است.

نوع DECK که از آن با نام پروفیل کف یاد می‌ شود، به علت داشتن شیارهای مخصوص برای ساختن پله و یا کفسازی کنار استخرها بسیار مناسب است. نوع لمبه که مناسب‌ ترین ترموود برای نمای داخلی است دارای شیارهایی است که اتصال خشک توسط قفل و زبانه ایجاد می‌ کند.

مزایای ترموود

فرآیندی که با استفاده از بخار آب به چوب حرارت وارد می‌ شود ترمو نام دارد؛ در این فرآیند از هیچگونه عوامل شیمیایی استفاده نشده است. به همین دلیل است که در این روش مقاوم سازی چوب بسیار سازگار با محیط زیست می‌ باشد و همچنین عمده چوب‌ های استفاده شده در این روش از جنگل‌ های مصنوعی بوده و نیازی به قطع درختان طبیعی نیست. چوبی که تحت فرآیند ترمو مقاوم شده است، توانایی تحمل شرایط آب و هوایی سخت را به علت سپری کردن مراحل این فرایند دارد. از دیگر مزایای ترموود می‌ توان به افزایش مقاومت این چوب در برابر پوسیدگی و فرسایش اشاره کرد. همچنین به علت اینکه رطوبت موجود در چوب خارج شده است، امکان تغییر اندازه در چوب از بین می‌ رود که این مزیت بسیار تاثیرگذاری در بلند مدت است.

این نوع چوب فرآوری شده می‌ تواند بسیار بهتر از نوع فرآوری نشده آن عمل کرده و با محیط باز تطبیق یابد. وزن چوب ترموود به دلیل خروج موادی چون رزین از آن، از نمونه حرارت ندیده آن بسیار کمتر شده است. علاوه بر این، خروج مواد صمغی باعث شده تا حشرات کمتری سمت چوب ترموود بیایند. به علت دلایل ذکر شده در بالا چوب ترموود را می‌ توان بدون هیچگونه نگرانی بابت خم شدن یا خراب شدن آن، شست و شو داد و یا در استخرها و مکان‌ های پر رطوبت از آن استفاده کرد.

ترموود توانایی نرمال کردن دمای داخلی را با وجود تغییر ناگهانی دمای بیرون دارد. علاوه بر این سازه‌ ای که از ترموود در ساخت آن استفاده شده است، بسیار در برابر زلزله مقاوم است. استفاده از ترموود برای ساخت فضایی بدون صدا نیز بسیار مناسب است، زیرا با نگه ‌داشتن هوا در منافذ خود قابلیت ایجاد فضایی عایق شده در برابر صدا را دارد. بعد از گذشت سال‌ ها این ماده قابلیت تجزیه شدن در محیط زیست را دارد و حتی پسماند آن نیز آسیبی به محیط زیست وارد نخواهد کرد.

کاربرد ترموود

همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم، به علت روش ساخت ترمووود، این قطعه در برابر بسیاری از موارد مقاوم شده و دارای کاربردهای بسیاری در صنعت به خصوص صنعت ساخت و ساز می‌ باشد. همچنین از ترموود برای فضای باز بسیاری از پارک‌ ها فضاهای عمومی نیز استفاده می‌ شود. از دیگر موارد استفاده از ترموود می‌ توان به کمک بزرگ آن به معماری و دکوراسیون داخلی اشاره کرد. در ادامه به بررسی کاربردهای ترموود خواهیم پرداخت.

  • ساخت کفپوش
  • ساخت دیوارپوش
  • دکوراسیون داخلی
  • ساخت پله
  •  ساخت نرده
  •  دکوراسیون پارک و فضاهای باز
  •  ساخت آلاچیق
  • ساخت رووف گاردن
  • استخر و سونا
  • درب و پنجره
نوشته های اخیر

یک نظر بدهید

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید

تماس با ما