نوسازی چوب ترموود

 در دسته‌بندی نشده

امروزه استفاده از چوب در دکوراسیون داخلی و فضای بیرونی ساختمان‌ ها مانند نما و کفپوش ترموود محبوب شده است و با اینکه این چوب مقاومت بالایی دارد اما به دلایل مختلفی در طول زمان کمی تغییرات پیدا می‌ کند؛ از این رو موضوع نوسازی چوب ترموود از اهمیت بالایی برخوردار است. در بازسازی ترمووود با انجام روش‌ هایی حالت چوب‌ به شکل اولیه بر‌ می‌ گردد و زیبایی ظاهری و همچنین مقاومت آنها افزایش پیدا می‌ کند. با ما همراه باشید تا با نوسازی چوب ترموود بیشتر آشنا شویم.

 

 

نمای چوبی ساختمان

ترموود چیست؟

ترموود همان چوب طبیعی می‌ باشد که ساختار سلولی آن بر اثر فرآیند حرارتی تغییر یافته و مقاومت آن بیشتر شده است. با پیشرفت علم و تکنولوژی بشر متوجه شد که اگر چوب با حرارت اصلاح شود، ویژگی‌ های مکانیکی و شیمیایی آن بهبود خواهد یافت؛ از این رو با استفاده از فناوری خاص چوب را در مجاورت بخار آب قرار می‌ دهند تا میزان رطوبت آن کاهش یافته و به زیر ۶ درصد برسد.

از آنجایی که ترموود مقاومت بالا و زیبایی ظاهری خوبی دارد، در مواردی همچون نمای بیرونی و داخلی ساختمان، کفپوش و پارکت، دکوراسیون داخلی، مبلمان فضای باز، آلاچیق و سایه‌ بان، دیوارها و پله‌ ها، قرنیز و نرده، سونا و استخر، گلدان، حصار، درب و پنجره و روف گاردن کاربرد دارد.

مراحل نوسازی و بازسازی ترموود

ترمیم و رسیدگی منظم و به موقع به چوب‌ باعث افزایش ماندگاری ترموود می‌ شود. بررسی چوب ترمو برای نوسازی در نمای ساختمان با توجه به میزان آفتاب گیر بودن نما باید در بازه زمانی 3 سال صورت بگیرد. امکان این که نماها در این بازه زمانی نیاز به شستشو داشته باشند، بسیار زیاد است؛ اما این که نیاز به ترمیم و یا تعمیر در ترموود وجود داشته باشد، پس از بازدید مشخص می‌ شود.

همچنین ترموودهایی که برای کف‌ سازی استفاده شده‌ اند، به دلیل سایش و صدمات فیزیکی و زاویه عمودی تابش نور خورشید نیاز به بازدید هر 6 ماه یکبار دارند. رفع و اصلاح ایرادات مخالف در ترموود مانع از آن می‌ شود که هزینه‌ های سنگین جهت ترمیم و نگهداری که گاها منجر به تعویض کامل چوب‌ ها می‌ شود، رخ دهد.

بازدید و عارضه‌ یابی

در مرحله اول کارشناسان و متخصصان در زمینه ترموود به بررسی مشکلات و تغییرات ترموود می‌ پردازند تا دریابند چه عملیات‌ هایی برای احیای آن نیاز می‌ باشد. ترموودها احتمال دارد در اثر تابش نور و رطوبت در بلند مدت دچار پوسیدگی، تغییر رنگ، تغییر فرم، شل شدن و … شوند.

ارائه پیشنهاد

بر اساس بازدید اولیه صورت گرفته، کارشناسان پیشنهاد‌هایی نظیر شستشوی نما، سمباده‌ زنی و برداشت یک لایه از روی سطح چوب، رنگ‌ کاری، اصلاح ایرادات جزئی مانند شل شدگی پیچ‌ ها، تعویض برخی الوارها، اصلاح ایرادات احتمالی نصب و یا حتی تعویض کلی چوب‌ های نما را برای انجام عملیات بازسازی ارائه می‌ دهند.

 اجرا

پس از عارضه‌ یابی و مشخص شدن روش نوسازی نوبت به اجرای مراحل مختلف برای تعمیر و ترمیم می‌ رسد. این مراحل عبارتند از:

 شستشو

برای تمیز شدن و بهتر مشخص شدن عارضه‌ ها در ابتدای کار سطح چوب‌ ها شسته می‌ شود.

 ساب‌ زدن و لایه برداری

در مرحله دوم، عملیات پوست زدن ترموود، سطح تمامی چوب‌ ها با یک دست سمباده شماره 60 (سنباده سخت) ساب زده می‌ شود تا تمامی بافت مرده چوب ترمووود و رنگ قدیمی آن را بلند کرده و سطح روی چوب ترموود را به یک بافت بدون رنگ برساند. سپس ادامه ساب زنی  با یک دست سمباده شماره 120 (سنباده نرم ) انجام می‌ گیرد و با کارواش قوی سطح چوب شسته می‌ شود تا تمامی سطح پوست ترموود صاف و صیقلی شود و هیچ گونه رد یا ناهمواری از پوست سخت بر سطح چوب ترموود نماند.

روش دیگری برای لایه برداری و پاک کردن رنگ ترموود وجود دارد. در این روش از رنگ‌ برهای شیمیایی استفاده می‌ شود. رنگ‌ برها مواد شیمیایی اسیدی یا بازی هستند که پیوندهای شیمیایی رنگ با سطح زیرین را شکسته و رنگ را در خود حل کرده و آن را از روی سطح پاک می‌ کنند. در این روش سطح چوب ترمو را با مواد رنگ بر آغشته نموده و منتظر می‌ مانند تا عملیات شیمیایی صورت گیرد. طی این فرایند پیگمنت‌ های رنگ قبلی از عمق به سطح چوب می‌ آیند و پس از آنکه کل رنگ به سطح آمد، با استفاده از محلول‌ های شستشو کل رنگ قدیمی را از روی سطح می‌ شویند و با استفاده از آب فشار قوی سطح چوب‌ ها تمیز می‌ گردد.

رنگ آمیزی

این عملیات در دو مرحله انجام می‌ شود. در مرحله اول چوب‌ها به صورت کامل رنگ می‌ شود. ابتدا قوطی رنگ را به مدت ۱۰الی ۱۵دفعه تکان داده یا هم می زنیم، این کار باعث می‌ شود قسمت حلال و رنگدانه موجود در رنگ کاملا با هم ترکیب شوند. سپس با دستمال تنظیف یا قلم رنگ در جهت الیاف چوب رنگ را اجرا می کنیم.

توجه داشته باشید رنگ اجرا شده نباید ضخامت بالایی داشته باشد. اجرای یک لایه نازک رنگ بهترین حالت است. در انتها و پس از گذشت ۲۴ ساعت دست دوم رنگ اجرا می‌ شود. مرحله دوم رنگ آمیزی برای یکدست کردن رنگ انجام می‌ شود. باید تمام وجه های چوب ترمو رنگ شوند تا مقاومت و ماندگاری بالا حاصل گردد.

در صورت عدم رنگ آمیزی ترمووود، رنگ دانه‌ های موجود در چوب در اثر قرارگیری در مقابل اشعه خورشید از بین رفته و به مرور زمان رنگ چوب یا ترمووود به حالت خاکستری یا نقره‌ ای تغییر رنگ خواهد کرد؛ در نتیجه شکل ظاهری چوب به صورت کهنه و کم‌رنگ خواهد شد که این مساله در موقعیت‌ هایی که از چوب بعنوان نما در مقابل آفتاب استفاده می‌ شود بسیار حائز اهمیت است.

به دلیل اینکه رنگ‌ های چوب به تنهایی قابلیت محافظت چوب در برابر اشعه UV را ندارند، توصیه می‌ شود که حتما از لاک محافظ به عنوان آخرین مرحله از رنگ آمیزی چوب و ترمووود استفاده شود. لاک محافظ به صورت شفاف و بی‌رنگ است که علاوه بر محافظت چوب در مقابل اشعه UV، جلای خیلی بهتر و براق‌ تری به چوب و رنگ آن می‌ دهد. نحوه انجام این مرحله نیز دقیقا طبق مرحله رنگ آمیزی چوب است.

اصلاح ایرادات جزئی

در مرحله آخر ایراداتی مانند شل شدگی پیچ‌ ها، جابجایی الوارها و تعویض جزئی برخی الوارها صورت می گیرد.

استفاده از ترموود در صنعت ساختمان‌ سازی رو به افزایش است و افراد زیادی علاقه‌ مند به استفاده از چوب ترمو در بخش‌ های مختلف ساختمان خود هستند. این چوب‌ ها مقاومت بالایی دارند، اما اگر نصب آنها به درستی صورت نگیرد و یا جنس مرغوبی به کار گرفته نشود نیاز به ترمیم و نوسازی دارند. بنابراین لازم است در هنگام خرید ترموود به نکات مهم در این زمینه توجه داشته و سراغ فروشنده‌ های معتبر بروید.

نوشته های اخیر

یک نظر بدهید

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید

تماس با ما