پاسخ به چند سوال متداول در مورد ترمووود
در مورد ترمووود اصولا سوالات زیادی در ذهن مشتریان مطرح است. در این مطلب قصد داریم به سوالات متداول در مورد چوب ترمو پاسخ دهیم.
ترمووود چیست؟
چوب ها از سالیان پیش در دسته مصالح ساختمانی قرار می گرفتند و بشر پی برده بود که با نیم سوز کردن چوب، مقاومت آن افزایش پیدا می کند. ترمووود همان چوب است که اولین بار در کشور فنلاند به صورت خاصی فرآوری شد؛ به این صورت که چوب را در غیاب اکسیژن تحت حرارت و دمای بالا قرار می دهند.
چوب ترمو از نظر مقاومت در چه سطحی قرار دارد؟
این نوع چوب به نسبت چوب معمولی بسیار مقاوم تر و محکم تر بوده و از نظر مقاومت در برابر رطوبت و حشرات موذی از جمله ساس، موریانه، قارچ و کپک نیز بسیار عالی عمل می کند. ترمووود در طی سالیان طولانی رنگ و شکل ظاهری خود را حفظ می کند و می توان آن را به جای چوب های دیگر استفاده نمود؛ زیرا این چوب ضرر و زیانی برای محیط زیست ندارد.
طرز فرآوری ترمووود چگونه است؟
در بیشتر موارد برای فرآوری ترمووود از چوب زبان گنجشک و چوب گونه کاج استفاده می شود که آن را تا دمای 220 درجه سانتی گراد حرارت می دهند و این افزایش دما باعث می شود ساختار شیمیایی چوب دچار تغییر شود که در نتیجه خواص آن تغییر می کند؛ این تغییرات سبب می شوند که مقاومت و استحکام و حالت عایقی چوب افزایش پیدا کند. علاوه بر آن، حرارت دادن چوب موجب می شود که رنگ چوب نیز تغییر کند و تیره شود. امروزه چوب را توسط بخار آب یا روغن داغ حرارت می دهند. دقت و کنترل لحظه ای آن جزء مولفه های بسیار مهم می باشد.
ابتدا چوب به سرعت تا دمای 100 درجه سانتی گراد حرارت می بیند و سپس تا 130 درجه سانتی گراد دما را بالا می برند. در این حالت عموما رطوبت چوب به صفر رسیده است و هم زمان بخار آبی که به مخزن وارد می شود باعث جلوگیری از متلاشی شدن چوب خواهد شد. سپس با توجه به میزان استحکام مورد نیاز، دمای آن تا 220 درجه بالا می رود. خشک کردن، حرارت دادن و خنک کردن جزء سه مرحله اصلی در تمامی روش های تهیه چوب ترمو می باشند.
چوب ترمو به چند دسته تقسیم می شود؟
چوب ترمو دارای دو دسته است. دسته اول ترمو-اس (با استحکام) و دسته دوم ترمو-دی(با دوام) نام دارد. ترمو اس دارای استحکام و زیبایی بیشتری می باشد و درجه دوام آن طبق استاندارد ها، در درجه 3 قرار می گیرد.
ترمو دی ها دوام بیشتری در مقابل قارچ ها، کپک ها و موریانه ها دارند و درجه کیفی آن ها طبق استاندارد، بین 1 و 2 می باشد؛ ترمو دی های دارای درجه کیفی یک می توانند تا 25 سال عمر کنند.
مهم ترین مزایای ترمووود چیست؟
با پیشرفت جوامع و صنعت ساخت و ساز به علت مزایای فراوان ترمووود، استفاده از آن افزایش یافت؛ به صورتی که امروزه چوب ترمو جزء پرکاربردترین مصالح در صنعت ساخت و ساز می باشد. یکی از دلایل پر کاربرد بودن چوب در مصالح ساخت و ساز، ایجاد آرامش و زیبایی محیط است.
از مزایای ترمووود می توان موارد زیر را نام برد:
- سبک و کم وزن است.
- رطوبت محیط را در حد متعادل نگه می دارد.
- سریع نصب می شود.
- در برابر آتش، آب و رطوبت بسیار مقاوم است.
- انعطاف پذیر است و مقاومت زیادی در برابر فشار دارد.
- عایق صدا می باشد.
- مقاوم در برابر حشرات موذی و انواع قارچ و کپک می باشد.
- دارای خلوص و یکنواختی است.
- در تغییرات آب و هوایی بسیار مقاوم می باشد.
مهم ترین معایب چوب ترمو چیست؟
- از آن جا که هیچ محصولی بدون عیب نمی باشد، ترمووود هم دارای چند ایراد می باشد، اما همان طور که واضح است مزایای آن بیشتر از معایب آن است.
- یکی از معایب ترمووود قیمت بسیار زیاد آن است. ترمووود نسبت به سایر چوب ها و مصالح قیمت بالاتری دارد.
- ترمووود را نمی توان به صورت منحنی و گرد درآورد؛ به صورتی که اگر نیاز باشد که در نما ، دیوار یا سطح، طرح های گرد و منحنی به کار رود، نمی توان از ترمووود استفاده کرد.
- ترمووود را نباید در تماس با زمین قرار داد و همچنین استفاده از آن ها در دیوار های باربر توصیه نمی شود.
- از عیب های دیگر آن می توان به آسیب زدن به محیط زیست اشاره کرد. از آن جهت که ترمووود تجزیه پذیر می باشد، به آلودگی محیط زیست آسیبی نمی رساند اما از آن جا که برای تهیه چوب باید درختان زیادی قطع شوند موجب آسیب به محیط زیست خواهد شد.
مهم ترین موارد استفاده چوب ترمو چیست؟
امروزه در معماری مدرن و در صنعت جدید، استفاده از ترمووود بسیار رواج دارد؛ به طوری که چه در نمای بیرونی و چه در داخل ساختمان و دکوراسیون داخلی از ترمووود بسیار استفاده می شود. از مهم ترین کاربردهای چوب ترمو، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در کف پوش ساختمان ها استفاده می شود.
- در دیوارها به صورت دیوارپوش کاربرد دارد.
- برای پله ها یا نرده های پله مورد استفاده قرار می گیرد.
- درب و پنجره مورد دیگری از کاربرد های چوب ترمو می باشد.
- در ساخت آلاچیق از ترمووود استفاده می کنند.
- در فضای باز ویلا ها، روف گاردن و پارک ها می توان از ترمووود استفاده کرد.
- از دیگر کاربرد های چوب ترمو، استفاده در ساخت استخر و سونا می باشد.
- چوب ترمو در ساخت مبلمان و تخت نیز کاربرد دارد.
- استفاده در ساخت قرنیز و پرگولا و لوور از جمله کاربرد های دیگر ترمووود می باشد.
در آخر می توان گفت که ترمووود یکی از محصولات مهندسی می باشد که اخیرا استفاده از آن ها در مقیاس های بزرگ در جهان بسیار زیاد شده است. علاوه بر مواردی که گفته شد، ترمووود کاربرد های بسیار بیشتری نیز می تواند داشته باشد.
با کیفیت ترین و گران ترین ترمووود متعلق به کجا است؟
ترمووود دارای رنج قیمت متفاوتی می باشد. ترمووود ارزان دارای درجه کیفیت پایینی است و از گران ترین انواع آن می توان به ترمووود مرغوب درجه یک ساخت کشور فنلاند اشاره نمود. هرچند که در کشور کانادا و آلمان نیز چوب ترمو مرغوبی تولید می شود که قیمت آن ها نیز گران می باشد. برای اطلاع از قیمت های دقیق آن باید به کارشناسان فروش مربوطه مراجعه فرمایید.