چگونگی فرآوری ترموود

 در Post Formats

ترموود یکی از بهترین انواع چوب برای دکوراسیون داخلی و نما محسوب می‌ شود که چگونگی فرآوری ترموود شامل مراحل مختلفی است که مقاومت و استحکام آن را بالا می‌ برد. ترموود که از چوب درختان سوزنی برگ مانند کاج به دست می‌ آید. امروزه جایگاه خوبی در زیبا سازی بخش‌ های مختلف ساختمان‌ ها به دست آورده است. برای آشنایی بیشتر با مراحل فرآوری ترمووود تا انتها با ما همراه باشید. در این مقاله قصد داریم اطلاعات و نکات مفیدی را درباره نحوه ساخت ترموود و ویژگی‌ های آن ارائه دهیم.

 

خرید چوب ترمو

 

مراحل تولید و فرآوری ترموود

از آنجایی که چوب خام دارای خاصیت تجزیه شوندگی است و مشکلاتی نظیر پوسیدگی و تاب برداشتن و تغییر ابعاد و اندازه دارد، با استفاده از روش‌ های مختلفی سعی در بالا بردن مقاومت آن دارند تا بتوانند در موارد مختلف استفاده کنند. یکی از راه‌ های بالا بردن استحکام چوب سوزاندن یا نیم سوز کردن آن می‌ باشد. با استفاده از روش حرارت دادن به چوب خام می‌ توان مقاومت آن را در برابر شرایط مختلف آب و هوایی، پوسیدگی، تاب برداشتن، تغییر ابعاد، خوردگی و … بالا برد.

از این رو با انجام مراحلی بر روی چوب خام آن را به ترموود تبدیل می‌ کنند که از نظر استحکام و مقاومت دارای بهترین درجه می‌ باشد و کاربردهای متنوعی دارد. چگونگی فرآوری ترموود به شرح زیر است:

 برش چوب و خشک کردن آن

اولین مرحله از فرآوری ترمووود اندازه‌ گیری دقیق و برش دادن چوب به سایز‌های مختلف می‌ باشد. پس از آنکه چوب را به ابعاد مورد نظر تقسیم می‌ کنند، آن را درون کوره‌ های مخصوصی قرار می‌ دهند. در این کوره‌ ها چوب را تحت شرایط خاص گرما می‌ دهند که این عمل باعث خشک شدن چوب و کاهش رطوبت آن می‌ گردد. روند حرارت دادن و تیمار کردن چوب دو مرحله دارد که در ابتدا چوب‌ ها با دمای 100 درجه سانتیگراد و در مرحله دوم با دمای 130 درجه سانتیگراد گرمادهی می‌ شوند.

طی این مرحله به دلیل حرارت بالا و گرمای زیاد، رطوبت داخلی بدنه چوب کاهش می‌ یابد و این کم کردن میزان رطوبت گام مهمی در جهت مقاوم نمودن آن در برابر پوسیدگی به شمار می‌ رود.

 خارج کردن مواد مغذی و رطوبت باقی مانده

در مرحله دوم از فرآوری ترمووود، چوب را در معرض حرارت و گرمای بیشتری قرار می‌ دهند. برای این امر دمای کوره را افزایش می‌ دهند و چوب را با دمای بین ۱۸۰ درجه تا ۲۲۰ درجه سانتیگراد تیمار می‌ کنند. طی این مرحله تمام قسمت‌ های چوب تا مرکز آن به رنگ قهوه ای روشن در می‌ آید و کلیه مواد مغذی، صمغ و آب چوب خارج شده و به صفر نزدیک می‌ شود. همچنین قرار گرفتن چوب تحت این دما باعث می‌ گردد علاوه بر رطوبت، جانوران میکروسکوپی، قارچ‌ ها و حشرات نیز از چوب به طور کامل خارج شوند.

خنک کردن و سرد کردن چوب

طی این مرحله دمای کوره به تدریج کاهش یافته و به 100 درجه سانتیگراد می‌ رسد و با استفاده از بخار و پاشیدن آب دمای آن را به دمای محیط می‌ رسانند. در مرحله سوم چوب دوباره رطوبت‌ دار می‌ شود اما این رطوبت که میزان آن بین 4 تا 6 درصد می‌ باشد مقدار رطوبت نهایی لازم خواهد بود و از این رو چوب در مقابل سرما، گرما، بارندگی، رطوبت، حشرات و هرگونه تغییر شکل در محیط‌ های بیرونی و داخلی مقاوم می‌ گردد.

ساختار فیزیکی ترموود

طی مراحلی که در بالا گفته شد، ترموود در اثر گرما دچار تغییر ساختار داخلی می‌ گردد که با چوب معمولی و خام تفاوت‌ هایی دارد. همین تغییرها و تفاوت‌ ها دلیل مقاومت و استحکام بالای آن هستند. از مهمترین تغییرات ساختار فیزیکی چوب که بر اثر مراحل فرآوری ترمووود به دست می‌ آید، می‌ توان موارد زیر را نام برد:

تغییر چگالی

بر اثر گرمای زیادی که به چوب داده می‌ شود و مواد مغذی، رزین و صمغ از آن خارج می‌ گردد، ترموود حاصل شده دارای چگالی کمتری به نسبت چوب خام می‌ باشد.

تغییر میزان استحکام

میزان مقاومت چوب با چگالی ارتباط مستقیمی دارد. از آنجایی که چگالی ترموود بخاطر مراحل فرآوری کاهش می‌ یابد، باعث افزایش استحکام آن می‌ گردد. همچنین با کاهش رطوبت در لایه‌ های زیرین چوب نیز پایداری و مقاومت آن بالا می‌ رود.

نفوذ پذیری در برابر رطوبت

با توجه به مراحل صورت گرفته بر روی چوب خام و تبدیل آن به ترموود، رطوبت چوب کم می‌ شود. این امر موجب می گردد نفوذ پذیری ترمووود نسبت به چوب های خشک شده معمولی ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کند.

مقاومت در برابر نور خورشید و انواع آب و هوا

زمانی که چوب خام را با مراحل ذکر شده به ترموود تبدیل می کنیم ساختار آن به گونه ای تغییر می کند که میزان مقاومت ترمووود را در برابر تابش مستقیم نور خورشید و همچنین قرارگیری در معرض آب و هوای نامساعد و باد و باران را افزایش می دهد. استحکام بالای ترموود باعث می شود این چوب در برابر پوسیدگی، ترک خوردن، باد کردن، تاب برداشتن و هرگونه تغییر ابعادی مقاوم باشد.

برای محافظت بیشتر و افزایش طول عمر چوب ترمووود و ماندگاری بیشتر رنگ طبیعی آن، می‌ توان از رنگ مخصوص و لاک‌ های محافظ ترموود استفاده کرد.

کاربردهای ترموود

استفاده از ترموود در صنعت ساختمان‌ سازی رو به افزایش است و افراد زیادی علاقه‌ مند به کارگیری چوب در بخش‌ های مختلف ساختمان خود هستند. از آنجایی که چوب ترموود مقاومت بالا و زیبایی ظاهری خوبی دارد در موارد زیادی مانند نمای چوب ساختمان، دکوراسیون داخلی، آلاچیق و مبلمان فضای باز، دیوارها و پله ها و … کاربرد بسیاری دارد. یکی دیگر از کاربردهای مهم از ترموود برای کفپوش می‌ باشد. کفپوش ترموود به دلیل مقاومت بالا محبوبیت زیادی دارد و ظاهر و طرح و رنگ آن نیز بسیار زیبا می‌ باشد و می‌ توان آن را با سایر دکوراسیون داخلی هماهنگ نمود.

موضوع ترمووود امروزه به عنوان پدیده خلاقانه‌ ای از تکنولوژی، چوبی را در اختیار ما گذارده که بی شک تنوع و قابلیت‌ های متنوع مصرف آن با ضریب قابل قبولی از استحکام، زیبایی و دوام ما را برای هر شکل مصارف آن در زندگی خود و محیط اطرافمان راغب‌ تر از همیشه نموده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین سفارش و خرید ترمووود در ابعاد و مدل‌ های مختلف از برترین برندهای دنیا، می‌ توانید از طریق مجموعه ما به آدرس سایت www.amd-wood.com مشاوره های لازم را از کارشناسان دریافت نمایید.

نوشته های اخیر

یک نظر بدهید

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید

تماس با ما