کاربرد چوب ترموود در معماری ایرانی
چوب ترموود متریالی است که این روزها محبوبیت زیادی در طراحی دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان پیدا کرده است. ترموود در واقع به چوبی گفته می شود که طی مراحل مختلف با روش های اصولی، در معرض حرارت های مختلف از 100 تا 200 درجه سانتی گراد و در مقادیر کم اکسیژن تحت فشار قرار گرفته و دیواره سلولی آن تغییر شکل داده باشد. از چوب ترموود معمولا در معماری های کلاسیک استفاده می شود و در زیبایی نما و القای حس آرامش بسیار تاثیر گذار می باشد. در این مطلب قصد داریم شما را با کاربردهای چوب ترموود در معماری ایرانی بیشتر آشنا کنیم.
انواع کاربردهای چوب ترموود در معماری ایرانی
همان طور که گفتیم چوب ترموود به عنوان یک متریال بسیار شیک و کلاسیک در معماری ایرانی نقش بسیار پر رنگی دارد. اکنون چند مورد از مهم ترین کاربرد های چوب ترموود در معماری ایرانی را بررسی خواهیم کرد.
شاید این موضوع برایتان جالب باشد که از عمر چوب ترموود در جهان تنها 2 دهه می گذرد. گرچه در معماری قدیم نیز آثار زیادی از چوب های فرآوری شده می توان یافت، اما ترموود واقعی که تحت فرآیند خاصی ساخته می شود، یک متریال جدید، مدرن و محصول سال های اخیر می باشد. در واقع ترموود بسیاری از ضعف ها و نقص های چوب های فرآوری شده قدیم را ندارد و از نظر استحکام، مقاومت در برابر اشعه خورشید، رطوبت و مانند این ها بسیار خوب عمل کرده است. در طی 2 دهه اخیری که چوب ترموود جایگاه خود را در بین متریال های به کار رفته در معماری ایرانی تثبیت کرد، بیشترین مورد استفاده آن را می توان در ساختمان های مسکونی در نظر گرفت. در طراحی ساختمان ها معمولا از ترموود به عنوان یک متریال مکمل استفاده می شود و اصولا بخش عمده این ساختمان ها از فلز یا سنگ می باشد و ترموود صرفا برای زیبایی بخشیدن به نمای کلی آن به کار می رود.
کاربرد ترموود در ساخت کفپوش
از چوب ترموود علاوه بر نمای ساختمان ها، در طراحی داخلی نیز استفاده های فراوانی می شود. یکی از رایج ترین موارد استفاده ترموود در طراحی داخلی، کفپوش ها می باشند. در ساختمانی که دکوراسیون داخلی آن ترکیبی از رنگ های شاد یا خنثی باشد، استفاده از یک کفپوش ترموود و با رنگ تیره می تواند تا حد زیادی روی زیبایی آن تاثیر گذار باشد. چوب ترموود از نظر درجه سختی به دو دستهی سخت و نرم تقسیم می شود؛ جنس نرم تر چوب ترموود از درخت کاج و نوع سخت تر آن از درخت ون ساخته شده است. اگر بخواهید از چوب ترموود برای ساخت کفپوش استفاده کنید بهتر است که از جنس سخت آن استفاده کنید، زیرا کفپوش دائما در معرض اجسام سفت و سخت قرار دارد.
کاربرد ترموود در دکوراسیون داخلی
علاوه بر ساخت کفپوش، چوب ترموود در سایر بخش های دکوراسیون داخلی کاربردهای فراوانی دارد. به عنوان مثال از این محصول در طراحی سونای خشک، روف گاردن و … استفاده می شود. با وجود این که چوب ترموود چه در دکوراسیون داخلی و چه در نمای ساختمان های مسکونی به عنوان متریال اصلی استفاده نمی شود، اما اگر بخواهید یک دکوراسیون داخلی لوکس و زیبا داشته باشید، نمی توان از چوب ترموود صرف نظر کرد. یکی از خلاقانه ترین موارد استفاده از چوب ترموود در خانه های حیاط دار می باشد که از این چوب برای زیباتر کردن باغچه استفاده می کنند. اصولا به جای حاشیه های سنگی و رنگی قدیمی که نمای چندان جذابی ندارند، امروزه از چوب ترموود برای ایجاد حاشیه دور باغچه استفاده می شود.
کاربرد چوب ترموود در ساخت آلاچیق ها
قطعا در باغ های شخصی یا تفریحی با آلاچیق های چوبی و گاهی رنگی مواجه شده اید. استفاده از چوب ترموود در طراحی آلاچیق یکی از رایج ترین کاربردهای این محصول می باشد. علت این که بسیاری از افراد تمایل دارند از چوب ترموود در طراحی آلاچیق استفاده کنند، در درجه اول مقاومت این چوب در برابر رطوبت و در درجه دوم ترکیب رنگ قهوه ای یا کرم چوب ترموود با رنگ سبز گیاهان است که نمای بی نظیری را ایجاد می کند.
ترموود در معماری قدیم ایران
همان طور که گفتیم چوب ترموود با شکل و شمایل فعلی آن حدود 2 دهه است که وارد معماری ایران و جهان شده است، اما در معماری قدیم ایران نیز محصولاتی مشابه چوب ترموود یافت می شود. در واقع انواع چوب های خشک شده و فرآوری شده که در معماری قدیم ایران به کار رفته است را می توان نسل های پیشین چوب ترموود مورد استفاده در عصر حاضر دانست. این چوب های فراوری شده در معماری قدیم ایران بسیار پر کاربرد بوده اند و مانند حال حاضر، هم در معماری داخلی و هم در نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گرفتند.
وجود چوب های فراوری شده در معماری پیشین ایرانی را می توان در دو بخش سفت کاری و نازک کاری مشاهده کرد. در بخش سفت کاری استفاده از چوب های فراوری شده برای ساختن تیرک های سقف بسیار متداول بوده است. تیرک های چوبی هنوز هم در بعضی از خانه های ایرانی قدیمی قابل مشاهده هستند. در بخش نازک کاری یا همان تزئینات می توان چوب های فراوری شده را در طراحی درب و پنجره ها، نمای خانه ها و موارد این چنینی مشاهده کرد.
با وجود کاربرد های گسترده ترموود ایرانی، استفاده از این چوب در بعضی از موارد امکان پذیر نیست. به عنوان مثال در طراحی هایی که شامل طرح و نقش های ظریف، منحنی و زاویه دار هستند، استفاده از چوب ترموود با مشکلاتی روبرو است؛ البته استفاده از چوب ترموود در طرح و نقش های وسیع که ظرافت چندانی ندارند قابل فرض است.
کیفیت را از ما بخواهید
شرکت ای ام دی وود وارد کننده انواع چوب های ترموود با کیفیت از کشورهایی مانند فنلاند می باشد. شما می توانید مرغوب ترین نوع چوب های ترموود را از طریق بخش تماس با ما در وبسایت ای ام دی وود تهیه کنید تا در کمترین زمان ممکن برای شما ارسال شود.